Facebook retter misinformationer

Lyt med

FB vil nu sende underretninger ud til alle, der har liket, kommenteret eller delt et opslag indeholdende misinformation, der er blevet fjernet for at overtræde platformens servicevilkår.

Vil du hellere lytte til artiklen, så har jeg læst den op for dig.

Bedre sent end aldrig

Den nye feature kan hjælpe folk med bedre at forstå nyhedsbilledet, men det kan også være, at det er lidt sent at stoppen tsunamien af COVID-19-misinformation.

I fremtiden vil du så kunne modtage notifikationer hvor der står:
“Vi har fjernet et indlæg, du kunne lide, der havde falske, potentielt skadelige oplysninger om COVID-19.”
Klikker man så på notifikationen vil man blive taget til en landingsside, der indeholder et billede af misinformationen samt en beskrivelse af om de har liket, delt eller kommenteret opslaget og hvorfor det er blevet fjernet af Facebook.
Der bliver også mulighed for at fjerne sig fra gruppen der har delt opslaget med falske informationer og slutteligt kan man også finde korrekt informationer om emnet.

covid 19
Kildekritik folkens

“Når journalister taler med kilder, både til baggrund og til citat, er journalisternes vigtigste redskab at være kildekritisk.

Som det fremgår af ordet, handler det ganske enkelt om at forholde sig kritisk til sine kilder og det, de siger.

Det handler om at tænke på, hvilke interesser eller motiver kilden har, og at overveje, hvorfor kilden siger eller handler, som den gør.

Kildekritik skal bruges af journalisten (men faktisk også af læserne af historien)…” skriver Videnskab.dk.

Du burde nemlig også forholde dig kritisk til alt hvad du læser – og udfordre dit synspunkt vil at læse flere kilder, også dem du ikke er så glade for. Slib klingen og hold dig skarp.

kildekritik af Medieguru

Kildekritik er vigtig, fordi de informationer, vi bliver præsenteret for, er med til at skabe vores billede af den verden, vi lever i. Og det er det billede, der danner grundlag for vores handlinger og forestillinger om det samfund, vi er en del af, og den historie, vi er rundet af.

The post Facebook retter misinformationer first appeared on Medieguru.com.

Kommenter herunder