Så meget holder Facebook øje med dig

Lyt med

Det er ingen hemmelighed at Facebook samler meget information om dig, men hvor meget information er det lige?

Vil du hellere lytte til artiklen, så har jeg læst den op for dig.

De holder øje med dig

En ny opdatering til Apple gør det nemlig muligt, at se alle de ting som du giver tilladelse til og hvilken data din apps indsamler om dig.

– Det er ret snedigt i krigen om overvågning at Apple har forsøger at tage pladsen som de gode i klassen, ved at åbne op for alle de dårlige ting de andre gør. Apple var sidste år også ude med en helt ny tilgang, hvor deres apps altid fortæller dig hvornår de bruger data, og du kan selv slå det fra, så det ikke er tændt altid, men kun når appen bruges.

I videoen herunder kan du se en gennemgang af min app og hvad Facebook på iOS bruger og holder øje med. Og apropos; må man sige det er en øjenåbner.

Hvad betyder det for dig?

Den nye opdatering gør ikke andet end at oplyse dig om hvad appen bruger – og faktisk er det ikke ret chokerende. Det mest overraskende er de personer der har en klap eller stykke tape foran deres kamera på computeren, men på deres telefon er der 3 kameraer på bagsiden og 1 på forsiden, de aldrig ville drømme om at dække til.

Noget man kan være sikker på, det er at de gør hvad de kan, for at samle data på dig. Jo mere de ved om dig, jo bedre kan de målrette deres reklamer. Og du vil jo helst have reklamer der er relevante for dig – så det er på en måde “godt” det de gør.
Det er også rart at man ikke skal huske kodeord forskellige steder, at man bare kan logge ind med et klik på den blå Facebook knap.
Og cookies – ja tak, du må gerne vide det hele (men jeg vil ikke vaccineres, når jeg ikke ved hvad jeg siger ja til… Det er nok en anden historie…)

Viden = penge, for jo mere data de kan sælge, jo mere kan de tjene på det.

Skal du så finde dig i det? Ja, eller du kan slette appen, og ikke vide hvad du går glip af. Det skulle give mere ro.

del facebook

The post Så meget holder Facebook øje med dig first appeared on Medieguru.com.

Kommenter herunder