Clubhouse

Alt hvad du skal vide om det nye sociale medie.

① Skriv dig op her: https://www.joinclubhouse.com
② Download appen “Clubhouse: Drop-in audio chat”
③ Skriv dig op i gruppen med dit telefonnummer og spring køen over.

Vil du hellere lytte til artiklen, så har jeg læst den op for dig.

Hvad er Clubhouse?

Selv skriver firmaet bag at det er: “En ny type socialt medie baseret på stemmer der gør det muligt for folk overalt at tale, fortælle historier, udvikle ideer, uddybe venskaber og møde interessante nye mennesker rundt omkring i verden.”

Det er auditivt. Kun samtaler. På kryds og tværs. Det er så også invite only og kun til iOS (Android skulle komme snart). Det er lidt som MSN chat i gamle dage, eller en åben Skype til alverdens rum og viden (uden video).

Når du først kommer ind, så kan du hoppe ind og ud af forskellige rum – som man kender det fra chatrooms i 90’erne. En overskrift fortæller hvad rummet handler om, og du kan se hvem der er speaker i rummet (med tale ikoner), samt hvor mange der lytter med (venstre).

Clubhouse app
Kortere distance
Selve Clubhouse er samtalerum og indholdet defineres af dem der åbner rummet – det er kun fantasien der sætter grænsen.
Det kan være små emner i hurtige rum eller det modsatte hvor rummene kører i flere dage. Det er levende og indholdet kan skifte, alt efter hvem der deltager og hvor de tager det til.
 
Det er mere ægte, færre misforståelser og ingen haderetorik eller udstilling af folks larmende uintelligente spydige bemærkninger, som hurtigt kan blive genstand for indholdet på andre sociale medier. 
Man taler pænt og respektere hinanden – og det skal vi tilbage til, inden Facebook tendensen bliver det nye normal og man råber “LIKE” efter hinanden på gaden.
Clubhouse 03
Teammøde anno 2021
I det kontorfællesskab jeg sidder I har vi drøftet Coronas indvirkning på vores mødekultur. Jeg har også selv flyttet mine zoommøder fra computeren over til min mobil, da jeg kan være mere effektiv på den måde, når jeg ikke skal forholde mig til alle de andre videoer, eller ligegyldige slideshows.
Hvis man ikke kan lave et ordenligt slideshow, hvorfor så have det med?
Nej tak til Wordart, laserlyde og indflyvninger på tekst og billeder, hvor du med fordel kunne optimere din elevatorpitch. Keep It Simple Stupid 💋

 

Jeg kan med fordel også tage et møde i min bil, hvor min (halvsmarte)phone alligevel er forbundet med mit (halvsmarte) Touch Screen i bilen.
Det kan jeg nu gøre meget smartere med Clubhouse. Jeg kan hive en ekspert ind i samtalen, uden at skulle have planlagt mødet og sende indkaldelser ud, synkronisere kalendere og kompencere for manglende deltagere. Det bliver mere spontant. Mere ægte.
Jeg kan tage mine møder når jeg vasker op eller går en tur – mere effektivitet til mig og deltagerene.
Solnedgang, Frihed, Storm, Kvalitet, Kvalitetstid
Hvad kan du så bruge det til?
I øjeblikket er der mange rum med emnet “hvad kan vi bruge Clubhouse til?”, enkelte er sprunget ud og forsøger at gøre noget med det nye værktøj.

 

Podcast
Det er genialt da du kan have et panel af lyttere der kan bidrage med content.
Jeg forstiller mig at lave en traditionel podcast, hvor Clubhouse er med på en lytter og kan stille spørgsmål, når man kommer til Q&A elementet i slutningen.
Det hele kan optages og sendes ud på podcastkanalerne.

 

– Men tager det ikke noget af det som var intentionen med Clubhouse, netop at det er direkte, nu og her, og ikke kan genskabes?
Du bestemmer ikke hvordan jeg bruger min hammer. Om jeg holder under hovedet eller helt ude på skaftet, eller om det er til søm eller skruer.
Den kan også bruges til at åbne øl. Nææ… så blev det smart. Og netop den udvikling var ikke kommet, hvis man skal lytte til Nej-sigerne. Så sæt du bare ned igen, imens vi andre udvikler os.

Sexbrevkasse
Det er hørt derinde og det fungerede godt.

Fredagsbar
Om det er med eller uden alkohol er op til dig. Der hygges og emnerne er mere løssluppen.

Teammøde
Da man også kan lave lukket rum kun for de inviteret.

Pressemøde
Det gøres i Tyskland og det virker også godt, når man som fan har mulighed for at stille spørgsmål direkte til stjernerne.

Quiz
Del op I hold og hiv deltagerene op fra gulvet til scenen for at hjælpe.

Ølhammer
Og så til underholdningen
Det er god skik at opdatere sit profilbillede, så man hurtigt kan afkode hvad du ønsker.
Jeg har lavet et par hurtige her, som du frit kan benytte.

Du er også velkommen til at joine grupperne Clubhouse Lolland-FalsterFacebook og LinkedIn.

The post Clubhouse first appeared on Medieguru.com.

Clubhouse
Episode 59