Det ønsker Facebook ikke du skal se

Vil du hellere lytte til artiklen, så har jeg læst den op for dig.

Signal har fået blokeret deres annoncer

Beskedappen Signal, der lover ekstra sikkerhed til dine tekstbeskeder med State-of-the-art end-to-end kryptering, har været kreative med deres annoncer og har fremhævet en multi varieret målrettet annonce, designet til at vise dig de personlige data, som Facebook indsamler om dig og sælger adgang til.
Annoncen viser simpelthen hvad Facebook ved om dig. Den data kan købes og bruges mod dig.
– Facebook var ikke interesseret i den idé.

 

Hvis man kigger lidt nærmere på Facebook, er de ikke bygget for at pease dig, men for at håndtere dine data og dernæst at foie gras fodre dig med kattevideoer og andet indhold du godt kan lide at kigge på. Så når du trykker på knappen “Synes godt om”, fortæller du ikke kun den person der har uploadet videoen, at den var god. Du fortæller også Facebooks algoritme, hvad den skal vise dig mere af, så du kan blive i længere tid og få mere af samme indhold.
Man kan kreativt bruge Dyrenes Beskyttelses beskrivelse af foie gras, med lidt omskrivning:
“Selve tvangsfodringen foregår med en 1.000 Mbit hastighed via et langt plastik netværkskabel, der ud gennem en skærm med høj opdateringshastighed presses ind i hjernen gennem nethinden på mennesket.”

Signal 01
What’s in it for me?

Facebook er ikke så gennemsigtig med, hvordan de bruger folks data.
At Signal viser det er tilsyneladende nok til at blive blokeret; i Facebooks verden er den eneste acceptable anvendelse at skjule det, du laver, for dit publikum.

Så her er nogle eksempler på de målrettede annoncer, som du aldrig vil se på Instagram.
Det er ærgerligt, for de vil være lige noget for dig:

Hold dine private ting – private!

Godt råd: Brug zero-knowledge services.

Google kan læse hver e-mail, du sender og modtager. Office 365 scanner alt, hvad du skriver. DropBox åbner og undersøger alt, hvad du uploader. Og få mig slet ikke startet med Facebook. Alle fire virksomheder – blandt mange andre – er PRISM-udbydere i henhold til Snowden-dokumenterne, hvilket betyder, at de samarbejder med masseovervågningsprogrammer. Hvis Google kan se det, kan folk i Washington det også. Du har intet privatliv for nogen af disse tjenester.

Men du kan beskytte dig selv, ved at være fornuftig med dine data. Ingen garanti for 100% anonymitet, for alt hvad der er på nettet kan hackes. Der er bare stor forskel på om det er deres forretningsplan eller om der bliver brudt ind og dine data bliver stjålet.

Besked app: Signal

Browser: Brave, Tor browserDuckduckgo.

DropBox-alternativ: SpiderOak

E-mail:  Protonmail

Og så kan du også bruge huskereglen: “Er det noget du ønsker din mormor skal se?”, for så skal du nok ikke poste det på sociale meder. Det gælder også i kommentarfeltet. 😉

Signal 02

Virksomheder der lærer nyt, skaber vækst.
Find en workshop der løfter de kompetencer du ønsker at styrke i digital marketing:
Workshop og Rådgivning

The post Det ønsker Facebook ikke du skal se first appeared on Medieguru.com.